VÅVS är kårsektionen för dig som studerar till Arbetsterapeut, Röntgensjukskötersla, Sjuksköterska, Specialistssjuksköterska eller för dig som läser Masterprogrammet i Medicinsk vetenskap vid Lunds Universitet.

I vår gemenskap finns det något för alla, både för dig som vill vara aktiv och dig som bara vill vara med på sektionens event och aktiviteter. 

VÅVS huvuduppdrag är det utbildningsbevakande ansvaret vi har där vi aktivt arbetar för att göra de vårdvetenskapliga utbildningarna på Lunds Universitet så bra och rättssäkra som möjligt!

Men studietiden ska inte bara vara plugg och VÅVS har därför en stor Studiesocial verksamhet för alla våra medlemmar där våra olika utskott organiserar allt från idrottsevent till novischaktiviteter!

Nedan följer några saker som kan vara bra att känna till som ny student i Lund.

Hur du blir medlem i VÅVS och Studentlund

För att bli medlem i VÅVS måste du först bli medlem i Studentlund. Genom ditt medlemskap i Studentlund får du tillgång till hela Lunds studentliv, allt från studentrabatter, stipendier, bostäder, god mat, roliga nattklubbar, baler och mycket mer! När du blivit medlem i Studentlund kan du sedan bli medlem i VÅVS. För en del av VÅVS novischaktiviteter krävs det att du är medlem i Studentlund. För mer information klicka här.

Om du varit medlem i en annan kår eller kårsektion på Lunds Universitet tidigare ber vi dig att kontakta VÅVS styrelse innan du betalar ditt medlemskap så att du blir medlem hos VÅVS direkt. 

Novischperioden

För att du ska få den bästa möjliga starten på dina studier och lära känna Lunds studentliv har VÅVS varje terminsstart en novischperiod!

Novischperioden ger dig, som är ny student, en fantastisk möjlighet att lära känna Lund, studentlivet, din nya utbildning och, framförallt, nya vänner!

Under två härliga veckor kommer du, tillsammans med nya kursare och äldre terminare, skapa en mängd nya minnen genom aktiviteter så som sittningar, tävlingar och utgångar.

Du finner mer information om novischperioden här

Konsten att hitta bostad

Att hitta bostad kan vara ett gissel men misströsta ej, bopoolen.nu har författat en checklista för att guida dig genom den lundensiska bostadsdjungeln! Den finner du här.

Moodle

Moodle är hemsidan som används av flera av programmen som tillhör Medicinska fakulteten vid Lunds Universitet, bl.a sjuksköterskeprogrammen och radiografiprogrammet. Här kan du som student vid vissa av omvårdnads eller de medicinska programmen få tillgång till scheman, info kring uppgifter, inlämningar och mycket mer. Även du som inte är student ännu kan se till exempel tidigare tentor, vilka som arbetar på fakulteten och information om olika kurser. 

Klicka här för att snabbt komma till moodles hemsida. 

Litteratur

Livet som student kan ibland vara ekonomiskt kärvt och litteratur kan ibland vara dyr, det finns dock massvis med sätt att hitta din kurslitteratur till ett lägre pris. Här är några sidor som våra medlemmar ofta använder sig av. 

Campusbokhandeln

Ssk Bookshop Lund

Köp och sälj böcker Arbetsterapi Lund

Studiegrupper och stöd

Studierna kan ibland vara utmanande. Universitetet ger oss en del stöd med bland annat SI grupper (Supplemental Instruction) för svårare kurser där studiegruppen är studentledd men ibland vill man ha ännu lite mer hjälp. Nedan finner du länkar till studiestödåtgärder som du som student vid Lunds Universitet har tillgång till.  

Studieverkstaden – Hjälper studenter att förbättra sin studieteknik. 

Pedagogiskt stöd – För studenter med synskada, dyslexi eller adhd.

Studievägledning – Studievägledarna hjälper dig i ditt val av studier och information om yrket.

EnglishSvenska