G13 Vem är du?

Agnes Tuneld, 24 år och kommer från självaste Lund. Jag läser till sjuksköterska och går i termin 3. 

Vad är det viktigaste novischerna behöver veta om dig?

Jag är en globetrotter och har varit på allt för många ställen (kommer bli fler ) – så kalla mig orädd om ni så gärna vill, har även en energi som jag ibland själv undrar vart den kommer ifrån…

Vad ser du mest fram emot med novischperioden?

Jag ser mest fram emot att skapa denna novischperiod ihopa med massa nya vänner och få alla att känna sig välkomna!

Vad har du för tips till nya studenter? 

Mitt tips är HA KUL- livet är roligt, stress förlänger inte livet. Hakuna matata!


G14 Vem är du?

Ebba Rehfeldt, 22 år från Göteborg. Jag läser termin 3 sjuksköterskeprogrammet. 

Vad är det viktigaste novischerna behöver veta om dig?

Jag är lite av en hönsmamma, mina vänner kallar mig för Squad Mom. Alla ska med! 

Vad ser du mest fram emot med novischperioden?

Det jag ser mest fram emot med kommande novischperiod är att få träffa och lära känna alla nya novischer! 

Vad har du för tips till nya studenter? 

Jag vet att novischperioden kan vara väldigt förvirrande med mycket nya begrepp och ett helt nytt sätt att plugga; mitt tips är att ta det lugnt! Allt kommer att lösa sig, jag lovar!

Hej där Novisch!
 
Välkommen till Sveriges bästa studentstad och, framförallt, välkommen till VÅVS!
 
Novischperioden är startskottet för din kommande utbildning! Framför dig har du två intensiva veckor fyllda med nya vänner att hitta, ett studentliv att lära känna och en ny värld av studier att komma in i. Under dessa två första veckor kommer novischeriet vara där för att välkomna dig och hjälpa dig hitta rätt.
 
Novischeriet består av våra två fantastiska Generaler, G13 och G14, tillsammans med deras taggade gäng faddrar. De kommer att finnas här för dig som är novisch och ta med dig på massvis av roliga aktiviteter som myskvällar, puben, utgångar, sittningar, träningspass, rundvandring och mycket mer!
 
 
 

Du har väl inte missat

Novischperiodens egna instagramkonto?

Följ våra äventyr på @vavs_novischeri!

Vi har även en facebookgrupp 

KLICKA HÄR

 
 
 
Meddelande från G13 och G14
 
Novischgeneralerna hälsar dig välkommen till Sveriges bästa studentstad – Lund! Men framförallt, välkommen till din nya studentförening: VÅVS!
 
Lund är välkänt för sina novischperioder och vi på VÅVS är självklart en del av detta. Novischperioden är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor, staden Lund och VÅVS. Vi, tillsammans med våra faddrar och DIG, startar terminen med två veckor fyllda av aktiviteter av olika slag, allt under ett tema som släpps på terminens första dag. Aktiviteterna är utformade så att så många som möjligt ska kunna vara med och känna sig välkomna!
 
Vill du vara med på alla aktiviteter? Ja, vad kul! Vill du bara vara med på vissa aktiviteter? Självklart, du får vara med på hur mycket eller hur lite du vill, du är alltid välkommen!
 
Vi kommer att smygstarta novischperioden dagen innan terminsstart med fika på HSC (Health Sciences Centre) där du får träffa dina kursare, oss, några av faddrarna och några aktiva inom VÅVS. Vi presenterar oss och svarar på frågor, sen ger vi er en liten tour av HSC så att ni känner att ni har koll inför er första dag!
 
Reserv
 
Om du kommer in som reserv och vill vara med på novischperioden ber vi dig kontakta Generalerna så att de kan ordna en plats åt dig.